Onbezorgd op vakantie

Vakantieservice

Wij hebben een speciale service voor als u op vakantie gaat . Wie zorgt er dan voor uw vijver? Wij bieden een twee tal mogelijkheden voor deze service om de zorg voor u over te nemen tijdens uw vakantie periode.

Hoe gaat het in zijn werk: 
U neemt contact met ons op wij komen vervolgens bij elkaar om te bespreken wat voor vakantieservice u zou willen afnemen. Dan nemen we uw onderhoud tijdens uw vakantie periode van u over. 

Pakket nr 1:
Eenmaal per week contole op waterkwaliteiet uw systeem in de gaten houden en controle visueel uitvoeren aan  uw vissen en systeem. We zijn er dus voor om er voor te zorgen dat er geen problemen kunnen ontstaan. Verder voeren we 1 keer een onderhoud uit aan uw filtersysteem {schoonmaak} en verversen 10% water. 
Dit pakket kost €50,- per week.

Pakket nr 2 :
We komen 2 keer per week we controlene uw waterkwaliteit checken visueel uw vissen. Verversen 10% perweek vijverwater maken uw filtersysteem schoon en voorzien uw vissen van voer doormiddel van een voerautomaat die wij tijdelijk tijdens uw vakantie periode plaatsen. Verder voegen wij on voerleg met u uw welkeijkse bestandelen voor watermanigent toe. 
Dit pakket kost €75,- per week.

Voor meer informatie of voor een persoonlijk /opmaat gemaakt pakket voor uw vijver neem dan gerust contact met ons op via de mail of bel ons. 

jeroens_vakantieservice_banner1.jpg

Houd uw vijver gezond

Vijvercheck

Het controleren van uw koi op parasieten en bacteriële infecties.
Door verschillende invloeden, zoals te veel voer, temperatuur wisselingen, verslechterde waterwaardes, kan de weerstand van uw vissen sterk verminderd zijn. Het is van belang om de conditie van de vissen vooral in het voorjaar/najaar nauwlettend in de gaten te houden. Het voorjaar is de periode van het jaar waarin zich het vaakst, infecties, ziekten en parasieten bij vijvervissen voordoen. Dit geld ook voor het najaar om te zorgen dat ze vitaal de winter weer in gaan.

Let op zwak ogende en inactieve vissen en kijk regelmatig of er zich geen uitwendig zichtbare aandoeningen voordoen die op ziekten of parasieten duiden. Wij zijn al jarenlang actief op het gebied van koiziekten en kunnen de koi op locatie voor u checken op eventuele parasieten. We zijn in het bezit van een alle benodigdheden zoals microscoop en een koi apotheek en kunnen dus direct de vissen behandelen. Mocht het nodig zijn kunnen we ze ook bij ons in het hospitaal behandelen voor u. Want wij hebben en speciaal hospitaal ingericht voor behandeling van zieke koi

Controle en verbeteren van de waterkwaliteit
Door verschillende invloeden bv een lange aanhoudende warmte of veel regen teveel voer en winterperiode kan het met de waterkwaliteit van uw vijver slecht gesteld zijn. Door veel regenval, geen of een slechte bacteriologische werking, te weinig toevoeging van zuurstof door bv een periode met ijs op de vijver, enz. is de zuurgraad of PH-waarde van het water vaak niet optimaal en in sommige gevallen zelfs kritiek hoog. Dit zorgt ervoor dat het biologische evenwicht uw vijver moeizaam of helemaal niet op gang komt en is eveneens ronduit slecht voor de gezondheid van uw vissen. Daarnaast is vaak de hardheid van uw vijverwater aan de lage kant. Daarnaast liggen, als bovenstaande waterwaarden niet in orde zijn, andere problemen zoals visziekte of vis sterfte, groen water en draadalgen op de loer.

Ook vaak is de KH-waarde ook laag. Een goede KH-waarde zorgt ervoor dat de zuurgraad (PH) stabiel blijft. Verder checken we ook de nitriet, ammoniak en nitraatwaarden in uw vijver. Deze waarden kunnen met te hoge waarden dodelijk zijn voor uw vissen. Het is dus erg belangrijk om deze drie waarden te controleren en waar nodig te gaan bijwerken tot de ideale waarde .

Wij van Jeroens komen op locatie alle belangrijke waterwaarden voor u checken of kunnen u een digitale meter verhuren voor een week om de waardes te kunnen meten indien nodig kunnen we dan direct de toevoegingen doen om het water weer in topconditie te brengen.

Vijver advies plan
Indien gewenst kunnen wij na controle van uw vijver een advies plan opstellen. Hierin zullen wij onze bevindingen met betrekking tot de vijver, koi, filteratie, aansluiting, enz. beschrijven. Daarbij zullen wij hierin aanpassingspunten beschrijven met als doel u te laten zien op welke punten u eventueel nog positieve veranderingen in uw hobby kunt aanbrengen.

Wij vragen de vijvercontrole €65,- (all inclusief) tot 30 kilometer omtrek (standplaats Enschede). Het enige wat er nog bij kan komen zijn kosten medicatie, waterverbeteraars of antibiotica.Een vijvercheck is mogelijk van maandag t/m zaterdag ons streven is ervoor te zorgen dat wij binnen 2 werkdagen bij langs komen.Ook kunt u bij ons kiezen voor vast onderhoud aan uw vijver. Wij komen dan 1 keer per maand bij u langs om alles voor u na te kijken. Hier kunt u een speciaal check contract voor krijgen.

Wilt u een uitgebreide vijvercontrole wilt laten uitvoeren?
Stuurt u dan een mail naar info@jeroens.nl of kom langs in onze winkel. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen. Tel 053-4357970 /0610890995

schermafbeelding-2020-11-14-om-10.18.10.png
whatsapp-image-2020-11-14-at-10.10.49.jpeg

Laat u informeren

Vijverbouw & Advies

Het realiseren van uw droom- of Koivijver begint bij de aanleg van de vijver zelf. Wij specialiseren ons reeds vele jaren in de aanleg van vijvers die geheel naar uw wens zijn. Wij hebben in de loop van vele jaren vijvers voor klanten met de meest uiteenlopende wensen gebouwd, hierdoor kunnen wij u goed informeren wat er mogelijk is voor uw tuin en in samenwerking met u, uw droom realiseren.

In overleg met ons kan vrijwel alles rondom uw vijverwens worden gerealiseerd, Jeroen’s biedt niet alleen de vijverbouw zelf maar ook adviezen rondom de verschillende mogelijkheden aangaande uw wens.

Indien u bij ons aangeeft een vijver te willen laten bouwen zullen wij met u een afspraak maken om te kijken wat er zoal mogelijk is, op basis hiervan geven wij advies en maken wij vrijblijvend een offerte en/of een bouwplan. Hierna begint de eigenlijke bouw van uw vijver. Wij leggen niet alleen de vijver aan maar lassen ook het vijverfolie, installeren filtersystemen, pompen en eventuele watervallen/waterpartijen.

Wij werken met vrijwel alle soorten filtersystemen: Beadfilters, Meerkamerfilters, tricklefilters, Trommelfilter, Superbead etc.

Ook bieden wij u verscheidene mogelijkheden met betrekking tot het bekleden van uw vijver: pvc folie lassen, of het plaatsen van een HDPE kunststof bak.

Naast het realiseren van de vijver zelf bieden wij ook onderhoudscontracten aan, dankzij één of meerdere jaarlijkse check-ups, bent u verzekerd van de best mogelijke waterkwaliteit en weet u zeker dat alle technische ondersteuning (pompen, filters, etc.) naar behoren werkt.

Service

Gratis vijverwatertest

Watertesten behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden. De watertest voeren wij dan ook gratis uit bij ons in de zaak voor u.
Het houden van koi/vijvervissen begint bij goed en gezond water.

Zelf een hunting meemaken

Mee op reis naar Japan?

Wij organiseren meerdere keren per jaar verzorgde reisen naar Japanse Niigata gebergte,de bakemat van de Japanse koi.
Tijdens deze reisen beiden wij u de gelegenheidzelf uw droomvis uit te kunnen zoeken bij de kweker, op deze manier profiteert uw van mijn relatie met de kwekers.

We reisen altijd in kleine groepjes zodat iedereen genoeg tijd heeft om alles goed te kunnen mee maken en zijn of haar vis te vinden.

Wij verzorgen de afhandeling en het transport van uw koi. Tijdens deze reizen komen we bij alle gerenomeerde kwekers uit het Niigata gebeid maar er zal ook tijd zijn voor cultuur en ontspanning.
We zullen jullie mee nemen naar een van de vele tempels die Niigata rijk is.

Door mijn jaren lange ervaring in Niigata kunnen we u een goed aanbod doen van al het moois wat Niigata bevat. Ik spreek de kwekers taal zodat ik u volledig kan begeleiden tijdens uw aankopen.

We bieden teven speciale reisen aan in het vroege voorjaar dat is de reis inclusief een bezoek aan de ALL JAPAN KOI SHOW de koishow der koishows. 

In het Najaar bieden we u de unieke mogelijkheid om zelf koi uit de mudpounds te halen. De ultime droom van iedere koiliefhebber.

Mocht u vragen hebben over een Japanreis,prijzen van een reis neem dan contact met ons op via de mail of bel ons.

imag0633.jpg
p5020263.jpg
p1060384.jpg

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

©Jeroen's Koi Specialist  | Met trots gemaakt door SPRNKL Creative Company
T. 053 - 435 79 70 
KVK 08098000
BTW NL001945062b08
BANK NL85 RABO 0102222266