Oester-crunch

Product Code: 987654321
Weight: 0.00kg

Price: €14.99

Oester-crunch

 

Oesters-crunch - KH en pH altijd in goede conditie
Oesters-crunch hebben een bijzonder stabiliserende werking op de KH-waarde, en daarmee indirect op de pH- waarde. De KH-waarde geeft de carbonaathardheid van het water aan..

Veel mensen denken als ze wat harder leidingwater hebben, ze geen problemen kunnen krijgen met de KH- en pH-waarde. De KH geldt enigszins als de buffer van de zuurgraad (pH) van het water. Vissen, planten en het biologisch filter ‘verbruiken’ waterhardheid (KH). Als dan bijvoorbeeld in de winterperiode weinig water ververst wordt, kan de KH snel te laag worden. Ook bij periodes met veel regen daalt de KH-waarde snel. Dit leidt tot grote gevolgen voor de vissen, omdat de pH-waarde dan ineens scherp kan dalen (de zg. pH-crash).

Veelal wordt de KH-waarde in de vijver niet regelmatig genoeg gemeten. Pas bij problemen, als het dus te laat is, wordt ingegrepen door het toevoegen van middeltjes, zoals KH+ poeder. KH+ poeder heeft echter een aantal nadelen:
• veel poeder verdwijnt erg snel via bodemafvoer/filltersysteem
• korte termijn boost effect, grote fluctuaties in waterwaardes
• steeds moeten blijven meten en bijvoegen van poeder

Oesters-crunch waarborgen een volledige KH- en pH-stabilisatie voor langere termijn. De oesters-crunch  gaan pas langzaam oplossen op het moment dat de KH zakt en bufferen op deze manier de pH. 
Geheel onafhankelijk van de hoeveelheid regen, waterverversing of het jaargetijde: automatisch houden de oesterschelpen uw KH op niveau en de pH stabiel. Pas als de oesterschelpen vrijwel opgelost zijn, dient u na te vullen met nieuwe oesterschelpen. Als grove indicatie geldt 1 ltr oesterschelpen per 5m3 watervolume per jaar; de exacte behoefte is uiteraard sterk afhankelijk van invloeden zoals hierboven beschreven.

De oesters-crunch is geheel gereinigd en vervolgens gedroogd: een garantie dat geen schadelijke bacteriën, schimmels of ziektekiemen aanwezig zijn. De schelpen zijn ook zeer geschikt om als biologisch filtermateriaal in een trickle of meerkamersysteem ingezet te worden.

Wordt geleverd inclusief filterzak, om direct in het filter te plaatsen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

©Jeroen's Koi Specialist  | Met trots gemaakt door SPRNKL Creative Company
T. 053 - 435 79 70 
KVK 08098000
BTW NL001945062b08
BANK NL85 RABO 0102222266